Fra kalv til krog - sådan bliver vi bedre

Fra kalv til krog - sådan bliver vi bedre - SEGES Projektsitet

Det overordnede formål er, at et større antal slagtekalveproducenter opnår en yderligere optimering af deres samlede produktion – Fra kalv til krog.

Projektets mål er 1) at demonstrere ’Best Practice’ i kalveopdræt igennem hele produktionskæden fra mælkeproducenten via slagtekalveproducenten til slagtning, 2) at kunne anvise, hvor meget der kan opnås for sundhed, produktion og økonomi ved at følge ’Best Practice’ ud fra den enkelte producents set-up og 3) at der skabes vidensgrundlag til brug for en yderligere optimering af dansk kalvekødsproduktion, så produktion, kvalitet, afregningspris og afsætning fremtidssikres, og at produktionen lever op til samfundet og forbrugerenes krav til dyrenes sundhed og produktionens bæredygtighed.

Aktiviteterne gennemføres i følgende arbejdspakker (AP):

AP 1 – Identifikation af nøgleparametre og indsatsområder i et ’Best Practice’ koncept

AP 2 – Afprøvning (a) i slagtekalvebesætninger og demonstration (b) af ’Best Practice’ anbefalinger i 4 slagtekalvebesætninger

AP 3 – Økonomiske analyser af udbyttet ved at indføre ’Best Practice’ på besætningsniveau

AP 4 – Udvikling af et ’Best Practice’ koncept for slagtekalveproduktion Sluteffekten forventes at være, at et større antal kalveleverandører (mælkeproducenter) og slagtekalveproducenter opnår en bedre bundlinje fra deres kalveproduktion ud fra den enkeltes set-up, og at et udvidet ’Best Practice’ koncept for dansk kalvekødsproduktion optimeres i en retning, der styrker fremtidig afsætning til såvel danske forbrugere som til højpris eksportmarkederne.

Af Morten Nyland Christensen, Erhvervsøkonomi, SEGES
Forebyggende strategi mod coccidiose i slagtekalveproduktionen
Artikel i DLBR Slagtekalve, nr. 1, januar 2020
Artikel i DLBR Slagtekalve, nr. 3, marts 2020
Vi sikrer forretningen og får faglige input, fortæller to mælkeproducenter om leverandørmøder hos deres aftager af tyrekalve.
Vi sikrer forretningen og får faglige input, fortæller to mælkeproducenter om leverandørmøder hos deres aftager af tyrekalve.
Worshop hos SEGES 6. og 12. november 2020
Præsentation i Holland
En ændring i fodringen kan reducere frekvensen af leverbylder uden at tilvæksten reduceres. I gennemsnit kan du tjene 200-400 kr. mere pr kalv, der ikke har leverbylder.
BILAG ’Best practice’-principper for slagtekalveproduktion – med fokus på de sundhedsfremmende initiativer
KalveKodeks bygger på 4 overordnede principper, der med få objektive målepunkter og en række best practice anbefalinger (se bilag), kan anvendes til at opnå de givne målepunkter.
Tiden efter konceptbeskrivelsen – Hvem tager handsken op? Workshop omkring ‘Fra kalv til krog – koncept’ 6. og 12. november 2020
Oplæg på Aarhus Universitet, november 2020
Artikel i Kalveproducenten, august 2020
Artikel i DLBR Slagtekalve, nr. 1, januar 2020
Artikel i DLBR Slagtekalve, nr. 3, marts 2020
Notat
Præsentation v. Terese Jarltoft ved Kvægkongressen 2020
Artikel i DLBR Slagtekalve, nr. 3, marts 2020

© 2021 - SEGES Projektsitet